Agilityliv

Agilityliv

Bloggen

kommer att handla om min vardag med barn man och hundar. Här kommer också bilder vi tagit läggas ut.

om frustrationen när man inte begriper sig på tekniken!

VardagenPosted by Anna Sat, August 16, 2008 14:47

Tanken var att jag skulle börja blogga här istället för på www.annas-funderingar.bloggagratis.se

Först skulle jag skriva dubbelt ett tag och därefter skulle den anda läggas ner och bara denna finnas kvar. Problemet ligger i att jag vet hur den andra sidan fugerar men inte denna.

Jag började flytta över inlägg men körde fast efter några dagar. Av någon anledning accepterade denna bloggen inte det inlägg jag försökte få över! Då gav jag upp men nu fick jag lite tid över och bestämde mig för att försöke igen.. dagens inlägg flyttades smidigt över men nr jag skulle börja kopiera gamla inlägg tog det stopp! Jag kunde inte ändra datumet på inläggen utan de skulle isåfall hamna under dagens datum???

GRRRR

Får höra med Magnus när han kommer hem om han kan hjälpa mig!!!!

Så länge alltså.. se:

www.annas-funderingar.bloggagratis.se

om ni vill läsa mer om mig och mina hundar!

  • Comments(0)//www.agilityliv.se/#post8

om att springa så fort att man inget hör och om vikten av två timmars sömn

VardagenPosted by Anna Sat, August 16, 2008 14:40

Varför tar det så på krafterna att passa barn?


Idag fick jag chansen att smita iväg lite för att hjälpa Birgit flytta kor och kalvar. Skulle bli kul att prova Tingling på nöt..


Ylva fick också följa med. Det började riktigt bra. Hundarna hämtade djuren och fick dem att börja röra sig åt rätt håll. Sedan skulle Birgit gå före och jag efter tillsammans med hundarna men där gick det snett. Tingling började (naturligtvis) cirkla och mota korna mot mig istället..


Det största problemet kom när Ting visade sig så taggad (efter lååång vila) att hon inte hade tid att lyssna på kommandon heller! Korna blev stressade och började försvara sig varpå Ting och Ylva svarade genom att trycka hårdare på från varsit håll!!! EFter ett tag kom Ting närmare mig och jag fick stopp på henne och hon fick gå i koppel ett tag. Ylva hade dock blivit förvirrad av Tings cirklande så nu cirklade hon till viss del. Henne gick det dock bättre att kommunicera med.


Så här långt kommna hade dock korna tröttnat fullständigt och de anföll i grupper om tre och fyra i taget! Hundarna vek inte men det kä'ndes som om ställningarna var låsta! Birgit och jag bröt därför och tog bort hundarna helt (Jag tog bort dem i det läget att alla korna var vända åt rätt håll även om de inte rörde sig) så att korna fick lugna ner sig och slippa försvara kalvarna. '


Tanken hade varit att Birgit skulle gå före och jag och hundarna en bra bit bakom för att trycka på utan att komma nära och stressa.. men som sagt när Ting inte lyssnar alls så blir det inte så bra!


När jag kom hem hade Magnus och barnen gått ut på prommenad och jag kunde därför duscha i lugn och ro och gick därefter för att vila.. någon vila blev det dock inte för telefonen gick varm och de som ringde pratade lääänge.


Nar Magnus ringde och sa att det fanns mat i vide till mig med tackade jag nej bara jag fick sova en stund och sedan somnade jag! Har sovit till nu! SÅÅÅ SKÖNT ;-) *I em får jag försöka ta barnen lite så att Magnus får sova.. han steg upp vid fyra i morse för att jaga och det var efter att ha kommit i säng sent samt passat barnen i natt :-)


Jag känner mig betydligt mer utvilad nu iallafall!

  • Comments(0)//www.agilityliv.se/#post7

Vallningsdebut

VardagenPosted by Anna Tue, July 01, 2008 14:08

Så fort tävlingar och prisutdelningar var över var det dags att packa in hundar barn och mig själv i bilen och bege oss till Attsjö för vår första vallhundsträning!

Nu skulle Tingeling få visa vad hon gick för. Skulle hon tända på fåren? Skulle hon jaga bort dem till grannbyn? skulle hon bitas och skälla?

Det var jättekul att äntligen få prova lite riktigt arbete med lilltösen.

Vi började med lite stanna övningar och inkallningar runt en fålla med fem får. En hund hade fått gå iväg för att pröva på lösa får och vi andra skulle träna lite lydnad medan vi väntade. Tingeling hade lite intresse för fåren men stort var det inte. däremot var alla de andra hundarna enormt spännande. Så vi tränade stanna kvar och inkallning med hund som störning medan de andra mest var störda av dragningen till fåren. Ingen lovande början eller?

Såsmåningom började lydnadstränarna plocka in en hund i taget i fållan och snart var det Tings tur att för första gången träffa fåren på riktigt. Tingeling fick gå i koppel och så försökte vi bara ta oss runt längs kanten. Fåren var dock lite buffliga (ville stångas och så) och dessutom fastnade de lite i stängslet då det var sånt stängsel som man kan ge dem mat vid (med hål för huvudena på fåren så att säga.. jag är inte så bra på termerna) Men det kändes som om hon var duktig och en tuff böna :-)

Tyvärr var hon nog inte så tuff som hon verkade för när vi skulle in igen så ville hon bara gå med så länge fåren rörde sig när de vände upp blev hon osäker. Då var det en klok människa som sa prova utanför istället så att hon inte blir rädd! så då började vi cirkla utanför istället. Och det gjorde hon gärna. Hon sökte sig fint runt framför mig och efter ett tag släppte jag kopplet och vi började cirkla (enligt mig) fint på varsin sida fåren. Hon lyssnade på stannakommandon och vi bytte håll ett par gånger. Hon verkade definitivt intresserad av fåren. :-)

Snart var det vår tur nere hos de lösa fåren. Instruktörerna (två stycken) frågade om jag kunde stanna henne när hon var bland fåren och hur skulle jag kunna veta det. Jag svarade lite tveksamt att jo stanna vet hon vad det är men jag lovar inte att det fungerar bland fåren. De två instruktörerna skulle dock hjälpa mig med det om det behövdes sa de. Jaha så var det dags! Släpp henne sa de!! Va??! sa jag Jo de ville se hur hon betedde sig bland lösa får. Jag slängde en blick runt mig och konstaterade att även om hagen var stoooor så kunde fåren i alla fall inte försvinna ut på någon väg eller så. phu..

Kopplar loss och släpper Tingeling som formligen exploderar. Rusar iväg runt fåren och börjar cirkla! I ett j***kla tempo rusar hon runt fåren varv på varv. Jag får order om att gå runt lite och med fåren lite överallt runt mig men ändå i en klunga och Tingeling susandes som en furie runt oss allihop rör jag mig först en bra bit bort i hagen och sedan tillbaka igen.

Nu kan du stanna henne säger instruktörerna. Jag tittar skeptiskt på dem för Tingeling joggar inte hon RUSAR runt som en galning och jag tänker att det finns inte en chans att hon skulle höra mig!

Jag tar ett steg ur fårflocken mot ting samtidigt som jag med höjd hand ropar STANNA LIGG! efter tre språng stannar min rusande furie och tittar på mig!!! Sedan lägger hon sig fint ner:-0 Wow! Jaha dags för dom! En rusande galning som behöver massor med träning för att lugna ner sig och inte jaga livet ur djuren! Hon behöver nog lugna sig innan ni kan fortsätta osv.. det var vad jag trodde de skulle säga. Men det sa de inte!

Det första de sa var att ”vilken hund! Där har du verkligen ett toppenämne att jobba vidare med!” Jag såg väl antagligen ut som ett stort frågetecken… är rusande galningar bra??? Jo de förklarade då att hon hade bra balans! hon sökte hela tiden efter att hålla djuren hos mig! Dessutom hade jag bra lydnad på damen. De sa säkert mycket mer om hennes egenskaper som var både intressant och lättförståligt för sådana som kan något om vallning men det gick isågall igenom det ena örat och ut genom det andra. Jo de sa att hon måste lugna ner tempot lite också så klart men det hade jag ju liksom redan listat ut! Tänd var hon i alla fall!!:-) Stolt är jag som matte!! Va kul att hon var duktig (för det var hon ju sa de..)

Jag fick nu ny övning. Lägg hunden en bit från fåren och ställ dig mellan henne och fåren och få henne att gå sakta framåt. stanna henne lite då och då. Sakta??? vad är det??? hur får man henne att gå sakta? Jag provade genom att försiktigt locka på henne och sedan med kroppspråk och ”ssssakta” försköa påverka hennes tempo. Hon fattade direkt! och när jag kommenderade ligg la hon sig! wow igen.

Efter första passet slutade Ting nästan helt att se de andra hundarna. Fåren var ju mycket roligare!!!! :-)

Lite mer lydnadsträning och cirklande runt fållan sedan tog vi ut även de fåren och turades sedan om att köra på grupperna av får. Tingeling fick nu prova ytterligare en ny övning. Stannade henne en bit från fåren och ställde sedan mig på andra sidan och så skulle hon sakta!! gå fram mot fåren medan jag rörde mig baklänges framför fåren. Phu vad man fick jobba! På det stora hela gick det naturligtvis för fort och hon verkar ha ett enormt tryck på fåren för kom on närmare än 50 m så sprang de förbi mig!

Många stanna blev det men det såg nog ändå hyfsat ut (det kändes hyfsat!) hon sprang inte som en dåre längre!:-) När det blev vår tur igen gjorde vi samma sak och då gick hon ännu lugnare. de ville nu att hon skulle starta utan att jag kommenderade upp henne och det gjorde hon även om det tog tid innan hon kände själv att det var dags. Vilken häftig känsla!! Att jobba med dessa instinkter och känna att det faktiskt fungerar!!! Helt otroligt!

Jag älskar den lilla hunden!

Mitt i allt backandet backade jag rakt in i en stenhög (jag har faktiskt inga ögon i nacken!) och landade hårt på rumpan! AJ vad det gjorde ont, men det hade jag ju inte tid med just då. Hund och får kom ju strax efter så kvickt upp och fortsatte backa! Efter avslutat pass kände jag att det gjorde mer än lite ont! Fy för vad den stenen var hård!

Om två veckor ska vi valla på kurs igen! Jag längtar redan. Ska försöka gå över till grannen ikväll och höra med dem om jag får låna lite får :-) Blodad tand det här var KUL!!

  • Comments(0)//www.agilityliv.se/#post6

Klara för SM 2009

VardagenPosted by Anna Tue, July 01, 2008 14:08

I fredags åkte jag och Emelia upp till Borås för att tävla agility. Målet med helgen var att få Icka helt klar för SM 2009! Det hade varit så skönt att bli klar och sedan bara tävla när man ville och där men ville!

Vi hade fått en sängplats i en sjubäddsstuga i Bollebyggd (Bollekollens camping)som bestod av ett enda stort rum. Man delade ingång och hall med en fembäddsstuga. Kan inte riktigt sätta fingret på det men det var en av de absolut sämsta boende jag haft. Egentligen var där nog inte så kass för det var gott om plats men det var liksom så nedgånget (och dåligt städat) att helhetsintrycket blev väldigt påverkat.

Nåja. På lördagen åkte vi till Borås..

En resultatmässigt skittrist lördag där mina sista SMpinnar var sååå nära men ändå sååå långt borta! I Agilityloppet stod hopphinder två så att man skulle ta det snett bakifrån och jag gjorde en riktig klantinkallning där jag placerade mig alldeles för långt bort från hindret (många tog det från fel håll så jag blev väl överförsiktig! DUMT!!!) Icka sprang därför runt hindret och tog tunneln som var hinder tre. DISK.. I övrigt var loppet toppen med kanonfina kontaktfält och bra vägar. (ja jag vet, eftersom jag redan var diskad kunde jag ju jobba ner kontaktfälten ordentligt! Ingen tävlingsdjävul som strular till det , så det kanske var bra att vi diskade oss så tidigt ;-))

Hopploppet då. Ett superfint lopp med snäva svängar! Det var en relativt enkel bana och jag bestämde mig för att jaga på Icka för att inte snöpligt bli utan pinne ifall vi lyckades nolla! Hon och jag gillar egentligen när jag kör på på det viset! vi blir liksom lite extra taggade då (brukar alltid göra det när vi fått fem fel eller en disk bara för att det är så roligt!) när det var fyra hinder kvar får jag för bråttom. Skickar Icka mot långhoppet och sticker sedan vidare mot nästa. Icka får då brått att hinna med mig och långhoppet snett och fortsätter naturligtvis på nästa hinder. Disk! MITT fel igen :-( Skit! Det var ju ett så bra lopp! Visserligen mitt fel men Icka kan ju eg långhoppet så lite får hon ta på sig också.

Resultatet blev alltså två disk! Kvar var bara två lopp under söndagen.

Vi satt kvar och tittade hela eftermiddagen och kvällen. Det fanns inget annat att göra direkt. Campingen var trist och de jag delade stuga med skulle tävla i klass två och framförallt i lag så alternativet var väl att jag och Emelia åkte och gjorde stan och det lockade inte! Emelia fick voffla för att hålla humöret uppe. Hon var snäll nästan hela tiden men började tröttna vid sjutiden! Då ville hon hem till pappa :-)

Kvar på näthinna finns några hundar som stack ut lite extra! Först och främst Åsa och Eije! (BC) Vilken hund! wow!! och Stort grattis till era framgångar i helgen! En annan som måste nämnas är min nya mallefavorit (efter Icka förstås!) Yngve (Falkvindens Yaki) med sin förare Cissi! Vilken hund! I agilityklassen på söndagen var han snabbast (före Jenny och Elvis!) men hade fem förargliga fel! Jag såg också en Working Kelpie (från Stormkappans precis som min gamla Tanya :-) ) i helgen med ett J***la tryck! Återigen WOW! och så två ekipage jag inte sett så mycket av tidigare Anette med Corona BC och Jeanette med Ina också BC! Även dessa mycket duktiga hundar! Kul att sitta vid sidan om lite och se alla dessa hundar på väg upp..

På kvällen gick ”Bollekollengänget” – dvs vi som var ”dumma” nog att hyra där :-) ut och åt. Vi plockade med oss mina nya Nybro-bekantskaper från förra helgen Josefin och Henrik med blandisen Aski (även detta en hund med ett härligt steg som gör att de flyger fram över banorna!). Det var gott! Vi var visserligen hungriga så vi hade nog kunnat äta vad som helst men tror nog att vi alla hade varit nöjda med maten ändå. Emelia åt massor! Köttbullar och pommes blev det vilket uppskattades! En kul grej var att vi satt och disskuterade anmälningar och hur svårt det var att hålla reda på om man anmält eller inte och om man betalt osv.. Jag tipsade då om sidan geoagility som snabbt blivit en favorit för mig! Jag är ofta inne på den och prickar av vilka tävlingar jag har anmält till, ska anmäla till osv. Då säger Josefin plötsligt "Nu blir Henrik glad! för det är han som gjort sidan!" Va?? här sitter jag och äter tillsammans med killen som skapat i mitt tycke (tillsammans med online) sveriges bästa agilitysida!!! Dessa två sidor har ju underlättat vårt tävlade så enormt!

I efterhand kan jag känna att det är tur att jag gillar sidan.. vem vet vad jag sagt om jag inte gillat den! Kunde ju blivit lite pinsamt! ;-) Men nu blev det endast kul för sidan är helt enkelt TOPPEN!! Tack Henrik!

Söndagen då. Jo nu ville jag ha revansch! Agilityloppet ville jag bara in och göra en säker fin nolla! Banan kändes ganska lätt men det gällde ändå för föraren att hinna med annars kunde man lätt få mycket problem senare i loppet. Med framförbyten före A och balans hade man dock alla förutsättningar för att göra ett bra lopp.

Jag startade tidigt som nr 6 (med tre strukna före mig blev jag nr tre in på banan.) Lugnt och prydligt lopp! Stabilt skulle man också kunna säga. Tiden blev rätt dålig, tre sekunder efter Arwen som hade en jättesväng efter A:et där hon nästan diskade sig.. Men det kändes som ett bra lopp ändå! Jag var nöjd! En nolla är alltid en nolla! och efter allt slarv förra helgen med kontaktfälten så kändes det bra att ha stopp både upp och ner. Prydligt lopp helt enkelt! Fick lite panik när jag skickade Icka på tredje sista hindret då jag i det läget insåg att vi inte tagit någon vippa. Fick en sådan där otäck känsla av att ha missat en del av banan! Då var det naturligtvis för sent att ändra på så jag körde i mål och vände mig sedan mot banan för att kolla var jag gått fel väg, var stod vippan??!! Jag insåg att vippan inte skulle vara med ungefär samtidigt som speakern meddelar att jag var nolla! Phu! :-) Efter loppet (Jag gick en promenad för jag ville inte se alla andra köra och därmed kanske sitta och hoppas på pinne, känns som om man önskar att det går dåligt för andra då och det vill jag inte! De flesta av mina konkurrenter är bekanta och vänner och dem vill jag heja på och inte tvärt om!) visade det sig att min tid trots allt räckt till en 7:e plats! och därmed fick jag den sista pinnen i agilityklassen! Skönt nu fattades det bara en hopp-pinne så skulle vi vara färdigkvalade.

Efter någon timmes väntan var det så dags för hoppklassen. Den såg mycket klurigare ut än tidigare klasser under helgen! Många small och medium hade diskat sig! Jag hade dessutom suttit utanför banan tillsammans med Henrik och Josefin och sagt flera gånger hur man måste göra för att klara banan! Det fanns ju ett självklart sätt eller hur ;-)

Nåja kaxig som jag varit utanför så blev det tillslut upp till bevis! Mitt fokus i denna klassen var liksom i förra att lugnt och metodiskt köra hinder för hinder. Få fina vägar och se till att vara rätt placerad hela vägen. För då var ju inte banan så svår eller hur det nu var. Det kändes bra när jag gick in med Icka. Vis av gårdagen såg jag till att placera mig helt rätt vid hinder tre som skulle tas snett från ”fel håll” och sedan släppte jag henne den långa raka vägen runt istället för att korta av henne och ta henne tillbaka en kortare väg. Svårt att säga vilket som kostade mest tid eftersom den rakare vägen ger högre bibehållen fart medan den andra då var kortare..

I slalom lämnade jag henne och placerade mig strategiskt mellan två nästkommande hinder där så många diskat då de var för långt efter sina hundar så dessa tog en närliggande tunnel istället för långhoppet. Jag fick en fin sväng bort från mig efter långhoppet som hon hoppade hela!! ;-) Efter två tunnlar skulle man svänga ut lite för att ta ett hinder vinklat 90 grader mot sista tunneln men annars nästan i linje med den. === __ (bilden hoppet skulle tas nerifrån..)

De flesta valde att försöka springa ikapp hunden och peta ut den runt hoppet och det hann man om man sprang i tid (dvs lämnade i en böjd tunnel innan) Jag valde att istället gå nedsida av tunneln och dra Icka mot mig lite innan jag släppte henne framåt igen. Icka gick lysande!! Vi kunde möjligen ha tjänat tid vid hinder tre där hon gick den längre vägen och vi kunde kanske ha pressat tiden något om jag kört på henne mer (ville ju bara köra ganska lugnt..) men i övrigt var det ett fantastiskt lopp! Hon var med mig hela vägen! vi var helt samspelta! Det var en sådan kick! WOW säger jag bara! Loppet var underbart! Vi slutade till slut tvåa efter Anja och Chili (BC). Jag var såå lycklig över att i ett så stort startfält kunna placera min åttaåring så högt upp :-) Stort Grattis till Anja och Chili!! Ni är väl värda den segern!! KRAM! En pinne till oss och nu är vi kvalade till SM 2009

  • Comments(0)//www.agilityliv.se/#post5

Vilken helg!!!!

VardagenPosted by Anna Mon, June 30, 2008 13:35

Denna helg har det hänt så mycket så jag får dela upp den tror jag under flera rubriker så att läsare som inte finner allt i mitt liv intressant kan välja hur mycket och vad de vill läsa om! ;-)

Så ovan??!! (konstigt detta med blogg??) följer två inlägg det ena från agilitytävlingen i helgen och det andra om vår vallhundsdebut! Trevlig läsning! smiley

  • Comments(0)//www.agilityliv.se/#post4

Borås - here we come och rådjur i buskarna?

VardagenPosted by Anna Fri, June 27, 2008 08:19

Några småpass med träning av bägge hundarna har det blivit de senaste dagarna.. Icka tycker det är svårt att inte vrida sig på nerfarten balansen när hon får svängkommandot. idealiskt hade ju varit spring rakt ner tills två tassar är i marken vänta på släppkommando och spring sedan vidare i riktining jag visar. Jag antar att hon rationaliserat bort "rakt ner" eftersom jag får två av två på snett och hon med sina långa ben då lätt missar kontaktfältet.

Får se om det ger något resultat att vi backat och påminnt under veckan.

Tingeling har också kört lite. Bla har vi provat bermudatriangeln med hopphinder och det tog inte så lång tid innan hon fattade vinken. Ibland far hon dock ut på rundor men jag gillar konceptet då det lär henne aktivt söka hinder. Även slalomen börjar se riktigt fin ut (fortfarande allé utom fyra första pinnarna men ingårngar är i princip från alla håll) och balansen varierar. Från toppenomgångar då hon har hundra procent till mindre lyckade pass där det verkar vara fiftyfifty.

Igår kväll blev det ingen träning. Magnus jag och fyra hundar (våra två och svärföräldrarnas två) gav oss istället ut i ett vilthängn där stängslet varit trasigt tidigare och nu hade lagats. Tanken var att leta igenom hängnet för att se om något vilt tagit sig in då stängslet var trasigt. Om det tagit sig in något så hoppades vi också kunna skrämma ut det genom öppningen annars måste Magnus söka dispens för skyddsjakt.

En prommenad off track är väl aldrig fel! Vi skulle ta varsin sida hägnet och skicka Icka mellan oss (hon är ju tränad på budföring!!). Övriga hundar skulle få gå fritt och förhoppningsvis skulle vi skrämma upp alla eventuella djur! Lät väl hur mysigt som helst och dessutom som toppenträning för Icka.

Blog Image

Väl inne i hägnet började jag inse vad jag gett mig in på! Där inne betas ju inte alls så det var massor av halvvuxna träd, buskar, ris och sly. Hallon växte där också och andra taggiga revor trasslade in sig i benen när man gick. Det var tätt och tungt att gå dessutom var marken inte bara ojämn utan full med gropar och hålor, vattenpölar, bäckar och mellan allt detta stenar som stack upp och fällda träd som man fick klättra över! Efter två timmar hade vi tagit oss fram och tillbaka genom hägnet två varv. Något vilt hade vi inte sett men väl legor, betade träd och andra spår efter att vilt varit därinne. Legorna såg dock inte nya ut (någon vecka gammla) så förhoppningsvis har de djur som gått in i hägnet även gått ut!

Ickas tunga hängde som en slips långt nere vid fotknölarna efter att ha tagit sig fram och tillbaka mellan oss otaliga gånger! Tingeling hängde på flera gånger mellan oss och pep/gnällde/gläfste hysteriskt när hon tappade Icka och oss ur syne. Hon har ju inte riktigt lika långa ben som Icka så hon hade lite bekymmer därinne kan jag säga!

Ylva (svärföräldrarnas yngsta ca 1 år) sprang också en del men lyckades efter första varvet hamna utanför stängslet och följde därefter mig ganske nära fast på utsidan. Moa gammeltanten (12 år) höll sig nära en av oss hela tiden och letade efter enklast möjliga väg.

Ett ruggit bra träningspass fick vi iallafall alla sex! När vi givit upp letandet i hägnet och kom ut till Ylva blev hon överlycklig! Tingeling uppmuntrades genast till att leka och hon var snabb att hänga på! Inte var väl hon trött inte!!! De lekte hela vägen hem också! Icka däremot tyckte nog att hon gjort tillräckligt för hon gick inte många meter från mig och husse på vägen hem :-)

Nu har jag packat bilen och dessutom bokat in morfar som barnvakt under dagen. Han möter sedan upp med Emelia och hundar på parkeringen här inne i stan så att jag kan sticka direkt efter jobbet!

I helgen ska jag, Emelia och hundarna åka till Borås för att tävla! Vill bli SMklar nu så det är målet med helgens tävlingar!!

Borås here we come!!

  • Comments(0)//www.agilityliv.se/#post3

Bakslag

VardagenPosted by Anna Wed, June 25, 2008 11:13

Igår skulle en riktig träning hållas hemma hos mig! Tre förare och tre hundar varav en valp?! (Är Tingeling fortfarande valp??) Vi byggde en småklurig bana med 180 graders sväng efter balansen (Icka hade problem med det i helgen)smiley och svåra slalomingångar där tunnelingångarna låg väldigt nära. Hundarna skulle också in emellan på ett ställe där man kunde vara med och hjälpa hunden om hunden jobbade hela slalom själv utan förarens stöd.

Icka fick göra om ett antal gånger på balansen (hon tog kontaktfälten men klev av snett och för tidigtsmiley) innan jag fick dem som jag ville. Icka diskade också på tunneln vid slalom när jag försökte dra henne mot mig från tunnelnsmiley. Jag bytte och ställde mig för tunneln och puttade henne ut mot slalom och då gick det bättresmiley. På det stora hela är jag nöjd med henne. Vi vände på banan och då blev den mycket svårare.. på två ställen skulle man ut runt hinder och dessutom var det svårt att hinna till mellansituationen. Även på detta hållet fick vi sväng efter balansen. Icka löste det mesta fint utom tunneln som nu låg efter slalom och drog! Icka gick ur för tidigtsmiley och stack in i tunneln och sedan gjorde vi om flera gånger och då tog hon visserligen hela slalomsmiley men sedan drog hon tunnel utan att lyssnasmiley. Man skulle nämligen svänga och ta ett hopp istället. Även här fick vi ta om balansen innan hon begrep. smileyDet krävs nog en del träning på balansen!!! smileyÄven in emellan blev svårt när jag var för långt bort. smileyHon var nog trött här för det verkade stört omöjligt att få henne rätt! SUCK.. smiley

Den sista rundan blev dock bra, en rivning i mellansituationen men inga disk eller andra tokigheter. smiley

Ska köra lite ikväll med och helst torsdag också så att vi nöter lite inför helgen. Hade ju varit skönt med en pinne till i vardera klassen så att SM 2009 var klart!smiley

Tingeling då.. jo hon fick ett pass före vår träning och ett efter. Vi hade ju skålvakt!! smiley Men det verkade som om det var mycket svårt att koncentrera sig på rätt saker! Det fanns ju en annan hund på banan och dessutom två människor hon inte kände som måste pussas på och hälsas på. Jag hade därför en flygande kelpie på balansen idag! smileyhon flög av i sin iver att komma fram till skålvakten och ibland for hon iväg mot hunden. Suck suck och SUCK! Elände. smileysmileysmileyNär hon tagit två rätt (efter jag vet inte hur många avhopp!) slutade vi och hon fick prova några slalom. Det gick bättre. smileyflera fel där också men hon var i alla fall fokuserad på uppgiften. smiley

Efter att vi tränat de äldre hundarna fick Tingeling komma ut igen. Hon fick ligga still en stund medan våra gäster tränade och det gjorde hon bra! smileyHon skakade dock i hela kroppen av ren iver att få leka / valla eller nåtsmiley. Sedan tog vi ett nytt pass på balansen. och det började precis som förra gången med ett par rejäla avhopp smiley(skålvakten fick jobba kan ni tro!smiley) men sedan trillade den där poletten ner igen och hon gjorde flera jättefina rusningar över!smiley Kul! smiley Undrar om vi någonsin kommer så långt att vi kan höja brädan?? (den ligger fortfarande på ca 10-15 cm) smiley

På det stora hela en bra träning!smiley Hundar lär sig då de gör fel eller hur?smiley Nåja jag är glad att samma fel görs på träning som på tävling så att man får chansen att göra om och rätt. smiley

I natt har Amanda flyttat in i barnrummet! smileyLillan är därmed officiellt stor! smileyTanken nu är att ALL nattamning skall bort!smiley I natt gick det bra! Hon fick lite välling av pappa i natt och hade väl vaknat fyra fem gånger i övrigt men det hade gått rätt bra. Själv sov jag i vår stora dubbelsäng själv! smiley(Magnus sov på en madrass i barnens rum för att det ska bli lite lättare för honom att passa dem nu i början) Underbart gott hela natten sov jag! smiley Så gott att jag försov mig med en timma i morse smiley Det blev alltså ingen träning i morse..smiley

  • Comments(0)//www.agilityliv.se/#post2

Running contacts och konsten att vila sig i form

VardagenPosted by Anna Tue, June 24, 2008 11:02

Jo nu har vi ju haft en veckas semseter och under den har det knappt blivit någon agilityträning alls för Tingeling. smileyVi har inte haft varken tid lust eller ork att leta upp någon agilitybana på Gotland förrän vi kom till tävlingsplatsen och där fanns det exakt fyra hopphinder och ett slalom på framhoppningsbanan. Dvs fyra hopphinder som Tingeling kunde få låna lite, när ingen annan ville hoppa fram sin hund inför tävlingen. Det blev ett kort pass mest koncentration trots störande hundar runt om. Dvs hon fick belöning så fort hon gjorde något ihop med mig bland hindren utan att titta på allt annat.

Efter en dryg vecka utan någon som helst träning så kan ni förstå att mina förhoppningar om att hon skulle ha någon koll på slalom och kontaktfält eller annat inte var så stora.

Igår morse var jag ute en kort sväng och började med att skicka mot slalom! I ett rasande tempo drog lilltjejen iväg i en stor sväng mot slalom gick in någonstans på mitten fortsatte rakt igenom och kom rusande mot mig! smileyGlad var hon och en sådan fart har jag inte sett henne ta till på banan tidigare men precis som jag trott hade hon noll koll på slalom.. smileyHon verkade dock taggad och motiverad så jag skickade igen. Fjärde skicket verkade något trilla ner. En pollett eller nått liknande.. smiley För då gick hon i hög fart helt rätt! Tummen upp! smileySkickade en gång till och fick ytterligare en märklig rusning genom mitten på slalom och valde då att skicka på nytt! När hon tog slalom rätt igen belönade jag massor och bröt! Dumt att fortsätta när det kändes som om hon var en aning förvirrad! Glädjen och farten fanns där nu vilket inte funnits innan så bättre sluta innan hon dämpar sig för mycket igen. smiley

Vandrade över till balansen och på fem skick (varav ett över hela balansen och resterande upp och vända) missade hon inte ett enda!!! Inte ens med mina hårdare kriterier!! WOW!!smiley säger jag bara! Jag bröt och åkte nöjd till jobbet! Vilken tjej!smiley

Kunde dock inte låta bli att fundera.. hon måste ju bara ha haft tur eller? Inte kan hon väl ha medvetet gjort rätt? Nej troligen gick det så sakta så det råkade bli rätt.. För sakta gick det. Hon galopperade visserligen men det var inget tryck i galoppen över balansen. smiley

I går kväll hade vi gäster, Olof och Lovisa kom på besök och vi åt sill och potatis (jag åt korv.. sill smileyhua..) Vi hade mycket trevligt men det blev ingen träning alls eftersom de redan var där när jag kom. Men imorse hann jag ut en liten stund innan jag åkte till jobbet.

Slalom först. Sju skick, fyra klockrena och tre felaktiga. Känndes ändå bra för farten fanns kvar!smiley Över till balansen. Först två upp och vända! När hon fick kommandot drog hon järnet ner till fältet och rusade vidare med klockrena träffar!! Wow igen! smileyFortsatte sedan att skicka hopp hopp tunnel balans och vilken fart lillan satte upp. smileyFem varv fick hon gå och en miss (enligt mina kriterier) blev det! Övriga var såååå fina! och det i högsta fart! Sådana här dagar tror jag att vi gör rätt som tränar running contacts! smiley

Ikväll kommer två nya bekantskaper jag fick i helgen och vi ska träna lite tillsammans. De tävlade i tvåan med sin riktigt snabba labbe! smileyKul att få lite träningssällskap, det blir roligare så! Blir bra med en skålvakt också!!smiley Det kan behövas om man ska träna lite mer böjda spår och så. smiley

  • Comments(0)//www.agilityliv.se/#post1